Waar zijn jullie eigenlijk van?

Vandaag was weer de Landelijke Weefdag van Weefnetwerk. Een evenement waar ik al weken van tevoren naar uitkijk, want hier kom je echt alleen maar mensen tegen met een passie voor weven. Wat ertoe leidt dat echt elke kraam interessant is, of het nu gaat om een weefdemo, gemaakte werkstukken of materiaal.

Vorig jaar was ik gevraagd om in de stand van de Braid Society te staan en dat was mij zo goed bevallen dat ik dit jaar ook weer zocht naar een mogelijkheid om als standhouder mee te doen. Die mogelijkheid kwam vanzelf: ik werd gevraagd door de Kaartweefkring, daarna kwam het verzoek vanuit Braids en toen konden ook gelijk de folders van de Banden van de Andeskring mee. Drie petten werd me wat te veel van het goede, maar gelukkig wilden Marion en Annemieke ook meedoen en zo konden we een mooie stand inrichten.

De dag was weer erg geslaagd; wij waren zelf erg tevreden over de inrichting van onze stand en kennelijk de bezoekers ook, want we hebben het enorm druk gehad. We hadden nauwelijks tijd om even koffie te halen of zelf rond te slenteren. Maar onze stand had natuurlijk niet echt focus meer. Folder van Andeskring, eigen visitekaartjes, ply split namens Braid en een bordje Kaartweefkring op tafel 🙂 Dat leidde soms nog wel eens tot de vraag “Waar zijn jullie nou eigenlijk van?”. In de loop van de ochtend hadden we het antwoord paraat: van Facebook! Want zo is het toch eigenlijk allemaal begonnen; met een vaste kern van acht weefsters op de Facebookgroep die elkaar graag eens wilden ontmoeten en intussen in het echte leven een hecht clubje vormen. En die dus drie jaar later met heel veel plezier het band- en kaartweven promoten in de weefwereld. Toch leuk hoe een balletje kan rollen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s: Marion Verloop en Marieke Kranenburg

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *