Tot zover de principes ….

Toen ik dit blog begon, heb ik een tijd nagedacht hoe ik het wilde opzetten. Ik schrijf daarover heel kort iets op de pagina Over dit blog: “Op dit blog zal ik niet zozeer technieken uitleggen, maar zal ik jullie vooral meenemen in mijn reis door bandweefland.” Wat ik me ook heilig had voorgenomen was dat ik zeker, maar dan ook zeker geen filmpjes ging maken. Je stem en je handelingen op internet; ik moest er niet aan denken.

Dan besluit je een half jaar verder een WAL te organiseren. Een enorme hoeveelheid positieve reacties volgden, maar ook kwamen er vragen als “moet je daar al voor kunnen bandweven?” en “is het geschikt voor echte beginners?”. Tja….. wat doe je dan?

Mijn antwoord daarop is toch technieken uitleggen, niet alleen van de WAL opdrachten, maar ook van het opzetten en weven zodat inderdaad beginners kunnen meedoen. En wat helpt er dan beter dan filmpjes? Na nog twee weekenden van mentale gewenning, heb ik mijn principes overboord gegooid en de stap genomen om filmpjes te maken. In het Nederlands, want daar was ook vraag naar. De eerste pogingen waren vreselijk; te snel gepraat, de inkle loom buiten beeld, armen teveel in beeld waardoor ik zag dat mijn trui eigenlijk best vies was…. Pfffff!

Maar alles went, zelfs filmpjes maken. Het ging steeds beter en ik kreeg zelfs de software voor het bewerken een beetje onder de knie. Dus als voorbereiding voor de WAL voor alle beginners; twee introfilmpjes over het opspannen van je inkle loom en hoe je begint met weven.

Voor wie niet kan wachten hieronder alvast het opzetschema om lekker te oefenen. De bovenste rij is de gehevelde laag, de onderste rij de ongehevelde. De nette instructiepagina kun je hier vinden.

opzet_wal_2018

Verwijzingen naar andere filmpjes

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *