On tour!

Het hebben van een hobby die niet heel veel mensen doen, brengt met zich mee dat je er wat voor over moet hebben om nieuwe dingen te leren. Ik mag dan een WAL opzetten, maar er valt ook voor mij nog heel erg veel te ontdekken. Dus was het de afgelopen weken voor mij tijd om op pad te gaan om weer zelf wat kennis op te doen.

Vorige week had ik mijn eerste bijeenkomst van de Banden van de Andes kring in het Vinkhuijs in Groningen. Ik had me voorgenomen er echt een dagje voor mezelf van te maken. En dat werd het; heerlijk een heel boek gelezen in mijn 4.5 uur treintijd en verder alleen een dagje weven. In de ochtend werd het “huiswerk”949EAC17-ACC8-425E-8118-61C3135FE10A besproken (kettingkruisen), in de middag zijn we aan de slag gegaan met het brocheren met meerdere kleuren. Helemaal geïnspireerd kwam ik weer thuis, want wat kan ik nog veel leren van deze ervaren weefsters!

Vandaag was een kaartweefles bij Annelies Tijman het doel van de reis. Met vier kaartweefsters hadden we gevraagd of Annelies ons het vier-kleuren-keperweven wilde leren en we waren welkom! Annelies had ons al gewaarschuwd dat het niet makkelijk zou zijn en dat was maar goed ook: we hebben wat afgezucht met z’n vieren. Maar ieder van ons heeft  genoten van de dag en we hadden om 17.00 uur toch allemaal de basistechniek en de ‘eenvoudige’ kleurwissel onder de knie. Ik denk maar zo dat wij vanavond allemaal nog verder zitten te puzzelen.

Tot slot nog even terug naar het onbekende van onze hobby. Ik wilde netjes bij Annelies aankomen en ging dus nog even snel naar de kapper. Tijdens de verplichte ‘social talk’  vertelde ik dat ik aan bandweven deed (je moet wat), waarop de vraag kwam: “wat maak je daar dan mee, fietsbanden?”. Ehhhh….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *