Meeliften op de Kerst-industrie :-)

Als sinds de WAL van dit voorjaar vragen mensen mij wanneer ik een boek ga uitbrengen over weven. Een gedachte die mij niet heeft losgelaten en waaraan ik op de achtergrond en heel erg langzaam aan het werk ben. Maar een boek moet ook verkocht worden en een van de dingen die ik daarom alvast heb uitgezocht is hoe ik een webwinkel kan openen. Uiteindelijk bleef daarvoor Etsy als enige kandidaat over en heb ik een shop aangemaakt.

kerst_vierkantIets anders wat ik al langer wilde doen is het ontwerpen van een pebbelband met kerstfiguurtjes. Na wat mislukte tekenpogingen had ik dat opgegeven, totdat ik in de statistieken van mijn blog zag dat mensen heel concreet zochten op “kerst bandweven” of “kerstboom weven”. Toch nog maar een keer proberen om wat te tekenen. De omstandigheden werkten mee; ik zat twee dagen in mijn eentje op de hei en al droedelend ontstonden de kerstpatroontjes vanzelf. Voor ik het wist had ik een heuse kerstcollectie.

Thuisgekomen ben ik meteen aan de slag gegaan en de patroontjes pakten in de weefpraktijk goed uit. En zo had ik opeens een mooi project om eens te experimenteren met mijn nog maagdelijk lege Etsy-shop. Na alles netjes te hebben uitgetekend, een middag fotograferen en een Engelse vertaling van het document was het tijd om mijn shop te vullen en mijn moeder het patroon, dat ze eerder al drie keer nagekeken had, te laten kopen.

Nu is het zover dat shop en patronen klaarstaan voor het “grote publiek”. Mocht de verkoop niets worden, dan was het een leuk experiment. En ben ik toch mooi een keer helemaal uitverkocht geweest toen uit de test met mijn moeder bleek dat ik de teller verkeerd had ingesteld en maar één persoon het patroon kon kopen 🙂

Verwijzingen

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *