Ff doordraaien

IMG_5117Volgende week mag ik eindelijk weer: Zomervlechtschool 2018! Al maanden verheug ik me weer op een kleine week weven, het opdoen van nieuwe ideeën, het leren van nieuwe technieken, het terugzien van mijn weefkennissen en ons verblijf in het hotel.

Maar voordat het zo is, moet er thuis nog wel het één en ander gebeuren. Ik ben zo’n type dat altijd minstens 6 projecten heeft liggen (hier wordt gemompeld ‘maak er maar 10 van’) en vrolijk iets nieuws op kan zetten. Vlechtschool is een mooie stok achter de deur om een aantal van deze projecten af te maken, want er moeten looms en planken leeg.

De laatste weken was het flink doordraaien. Vaak begon ik even met een kwartiertje weven bij het ontbijt, waarop standaard door partnerlief werd opgemerkt ‘ah, je zit je uithaalwerk voor vanavond alvast voor te bereiden!’ Hij heeft regelmatig gelijk gekregen; toch wat minder geconcentreerd tussen bed en trein in maakte ik regelmatig fouten, die ik dan ’s avonds eerst weer moest herstellen. Maar vaak ging het ook goed en had ik toch weer een centimeter winst.

Inmiddels heb ik vier looms leeg en is mijn laatje drie kaartweefbanden en één baltic-style pick-up band rijker. Net genoeg voor zomervlechtschool. Nu nog proberen om die looms ook echt deze week vrij te houden en toch niet stiekem een nieuw projectje te starten ….

 

Klik op afbeelding of link om naar de beschrijving van de band te gaan

baltic_klein

Baltic-style pick-up

missed_klein

Missed hole

IMG_5074

Double faced

kettingflot_klein

Kettingflotteringen

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *