De kop is eraf!

Afgelopen week heb ik mijn eerste twee workshops gegeven: double faced kaartweven in Otfried Staudigel stijl. De eerste sessie was dinsdag in Weert met een groepje van vier, de tweede sessie bij mij thuis met drie dames.

voorbereidingenIn Weert was alles superverzorgd, tot en met een heerlijke zelfgebakken cake (met platte bovenkant!). Vrijdag thuis had ik zelf iets meer te doen; stofzuigen, cupcakes bakken, via app-begeleiding van mijn zus proberen brood te bakken (waarvan de dames heel aardig zeiden dat het lekker was, maar ik het zelf heel matig vond….) en alles klaar zetten. Maar alles was af toen de eerste voor de deur stond.

Voor mij was het opnieuw de bevestiging dat het een goede keus is om af en toe zelf een workshop te geven; ik vind lesgeven leuk en kan er echt van genieten als ik de resultaten zie verschijnen, mensen het naar hun zin hebben en ik de kwartjes zie vallen. Een groot compliment vond ik de opmerking “dit voelt net als vakantie; een dag verwend worden, lekker in het zonnetje zitten en bezig tulpenmet mijn hobby”. En ondertussen ontstond er een mini-Keukenhof: er verschenen tulpen (en soms een enkele mutant) in allerlei kleurcombinaties op de banden.

Omdat niet iedereen van bloemetjes houdt, had ik op de valreep nog een soort van Keltische knoop ontworpen. Dat was het enige wat ik spannend vond aan de workshops, want de tulp had ik zelf nog uitgeprobeerd, maar de knoop niet. Niets voor een controlfreak als ik ben om alleen te vertrouwen op mijn ontwerp-vaardigheden…. De kick was dan ook groot toen Marlies haar tulp en de knoop toestuurde; ik heb iemand echt wat kunnen leren en pfjoe … het patroon klopt. Dat kan dus mee naar een volgende keer, want die komt er zeker! 🙂

double_faced_marlies

5 reacties

  1. Wauw, dat we de eerste mochten zijn die van jouw deze les kregen. Het was een gezellige en zeer leerzame workshop. De tulp ging me goed af met de knoop had ik iets meer problemen. Maar dat lag aan mezelf doordat ik niet goed genoeg patroon las. Op een gegeven moment kom je op het punt waar je zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant kaarten erbij/eraf moet doen. Toen ging het mis. Maar her is toch nog goed gekomen.
    Het smaakt wel voor mij naar meer. Dus wie weet kom je nog eens in Weert les geven.
    Groetjes Marlies

  2. Hoi Marieke, is de “workshop bij jou thuis” in Almere? Dan lijkt het mij geweldig om mee te kunnen doen.

  3. Heb zo genoten van die heerlijke dag. Hoop dat het nog een vervolg gaat hebben.Ben ik de eerste die inschrijft. Groetjes Edith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *