Bij twijfel: niet doorgaan…

Tijdens een bijeenkomst van de Kring van de Banden van de Andes leer je elke keer een nieuwe techniek. Na een begin te hebben gemaakt op de dag zelf is het de bedoeling dat je de band thuis verder afmaakt en de volgende keer laat zien. In april hebben we geleerd hoe je moet brocheren met twee kleuren (brocheren 2.0 😉 )1810 doorgeknipte band. De instructie voor het opspannen van de band was ‘dun katoen in wit / lichte kleur zonder rand’. Dit eigenwijsje dacht: ‘dat gaat iedereen doen, ik zet een donkerblauwe band op met een klein randje’.

In eerste instantie was iedereen (inclusief ikzelf) enthousiast. De eerste toeren die ik in Groningen had gemaakt, zagen er veelbelovend uit. Maar thuis begon het getob; ik vond de steken te lang, waardoor het rommelig werd, ik kreeg het niet goed strak op elkaar, waardoor er gaten vielen. Eigenlijk was gewoon het materiaal van mijn ketting te dik, maar ja… het is zo zonde van het materiaal om een hele ketting weg te gooien.

De band bleef dus wat weken in een hoekje liggen en toen ben ik toch weer verder gegaan. Met een ander patroon, om de lange steken te voorkomen, maar met dezelfde ketting. De steken knapten op, maar nog steeds sloot het niet mooi aan. Mijn weefmaatjes werden via onze appgroep langzaam gek van mijn gezeur. “Wat vinden jullie nou, moet ik doorgaan?”,”Kan ik nog iets anders doen om het mooier te krijgen?”. Kortom, opnieuw belandde de band in een hoek.

1810 brocheren klaar16 oktober kwam rap naderbij en uiteindelijk had ik nog maar twee weken om iets te doen. Dus dapper verder, want ik had echt geen tijd meer om een nieuwe ketting op te zetten. Na nog een avond mopperend te hebben geweven, heb ik de knoop doorgehakt en ben helemaal opnieuw begonnen. Gewoon in wit, gewoon volgens instructies en dan maar even speed-weven.

Gisteravond was de band klaar en volledig naar mijn zin. Wat een gaaf resultaat! Ik kan met een gerust hart dinsdag naar Groningen. En het leermoment? Bij twijfel niet doorgaan en meteen de schaar erin. Want het komt nooit meer goed tussen jou en de band die je eigenlijk niet mooi vindt ….

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *