Als ik later groot ben, wil ik juf worden

Als 6-jarige moest ik mijn allereerste opstel schrijven; het thema was wat je later worden wilde. Mijn ouders hebben dit opstel zuinig bewaard en zo weet ik dat mijn eerste zin luidde “Als ik later groot ben, dan wil ik juf worden.” Gevolgd door: “Want dan kan ik de baas spelen over alle kindjes in de klas”. Oeps …

ontwerp_tulp_workshopsInmiddels speel ik als Instituutsmanager redelijk de baas, maar de ambitie om juf te worden heeft niet lang stand gehouden. Ik zag mezelf geen orde houden in een klas vol pubers. Maar wat wel zo is, is dat ik het erg leuk vind om les te geven en kennis over te dragen. Zo heb ik op mijn werk heel veel trainingen gegeven en vind ik het elk jaar weer heel leuk om in juni college te geven aan de eerstejaars wiskunde (daarom is het hier zo stil 😉 ).

Na de WAL is het, door de vele verzoeken die ik kreeg om nog een WAL te doen, les te geven, een boek te schrijven, etc. gaan kriebelen om hier wat mee te gaan doen. De afgelopen maanden heb ik op mijn werk overlegd om mijn projecten wat terug te brengen, zodat ik gewoon weer 38 uur ga werken en meer tijd heb voor het weven. Dat zal niet heel intensief zijn, maar genoeg om af en toe een workshop te geven en lekker creatief bezig te zijn.

En nog voordat ik er echt actief mee bezig ben gegaan, kwamen er al activiteiten op mijn pad. Mijn eerste twee ’thuisworkshops’ staan gepland, maar ook ga ik een lang weekend in Zweden bandweefles geven (ook leuk voor Nederlanders!!) en heb ik contact met de Weefwinkel in Zutphen om samen wat te gaan doen.

Dus als 6-jarige had ik het nog niet zo slecht gezien; Marieke wordt weefjuf 🙂

Verwijzingen

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *