Wat maak je? Een bandje!

Elke keer als ik een nieuwe band opzet, vindt bij ons thuis de volgende conversatie plaats:

Hij: “Wat ga je maken?”
Ik: “Een bandje.”
Hij: “Wat ga je ermee doen?”
Ik: “Oh niets.”

Heel flauw, maar daardoor grappig en het is waar. Ik doe eigenlijk nooit iets met mijn banden, ze belanden letterlijk in de la.

IMG_3636
De la ….

Anderhalf jaar geleden heb ik heel enthousiast een naaimachine gekocht om ook eens wat met die banden te gaan doen. Maar ook nu gebeurt er weinig. Af en toe komt er een band aan een tas te zitten, maar daar houdt het dan ook mee op. En dat komt weer omdat ik wel rechtdoor kan naaien, maar hoekjes maken wordt al knap lastig, laat staan dat ik bochtjes kan maken. En perfectionistisch als ik ben, moet het wel mooi worden.

Er zijn toch ideeen genoeg. Annie MacHale heeft op haar blog een lange lijst gepubliceerd met wat je met je banden kunt doen en ook Jennifer Williams heeft op haar blog hele leuke tutorials staan.  Maar het mooiste vind ik het Bandenalfabet van de Weefkring Hoorn. Voor iedere letter in het alfabet is er een toepassing bedacht.

Dus ik heb de knoop doorgehakt: ik ga op naailes. En wie weet maak ik binnen de korste keren een Dienbladhanger, een Inkijkstrook of een Quinterneband 🙂

Verwijzingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *