Op de camping!

Van het voorjaar heb ik met een aantal medeweefsters een cursus “Banden van de Andes” gedaan en in het najaar gaan we het vervolg doen. Maar omdat deel 2 nog even op zich laat wachten en we het heel leuk vinden om samen te weven, hadden we vandaag afgesproken op de camping bij Aukje. Niet om alleen wat bij te kletsen, maar met serieuze doelen: krokbragd, kettingkruisen en chumpi. En natuurlijk om elkaars nieuwe banden te bewonderen.

banden
De bandenoogst van het afgelopen half jaar

Nu net thuisgekomen, raakt mijn telefoon (en vriend 😉 ) bijna overspannen van alle berichtjes op onze app-groep. Iedereen loopt nog over van enthousiasme van de zeer geslaagde dag. Heerlijk weer, heerlijke locatie, erg lekkere lunch, heel gezellig en heel leerzaam. Want dat is het: het inspireert enorm om te zien wat iedereen heeft gemaakt en om met elkaar een techniek uit te vogelen. Het Krokbragd-doel was al bereikt voor vandaag, want fanatiek als iedereen is, was dat thuis al gedaan. Chumpi is onder controle, maar wordt niet onze grote vriend. Maar ik denk dat er de komende dagen nog heel veel gekettingkruist gaat worden.

En nu mijmer ik met de beentjes omhoog nog even verder hoe bijzonder dit eigenlijk is; ik had nooit gedacht dat ik aan een (redelijke anonieme) Facebookgroep een stel bandweefvriendinnen zou overhouden.

 

 

Verwijzingen
  • Chumpi uit Potosi, Bolivia – HzG 2001 nr 5
  • Bandjes in kettingkruisen – HzG 1995 nr 2

 

4 reacties

  1. Geweldig toch om op deze manier met elkaar bezig te zijn. Volgende maand ga ik met een (weef)vriendin naar Aukje. Pebbelen met kaarten. Het lijkt me zo leuk om dit te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *