Je stuitert haast mijn iPhone uit

actie in barneveldGisteren was de landelijke weefdag van het Weefnetwerk; een dag met lezingen en een leveranciersmarkt. Sinds ik aan het bandweven ben, ga ik jaarlijks in de middag altijd even naar die markt om materiaal te scoren. Dit jaar werd ik gevraagd om een demonstratie band- en kaartweven te geven voor de Dutch Braid Society, die een stand hadden op de leveranciersmarkt. Ik hoefde niet zo lang over mijn antwoord na te denken: ja natuurlijk!

Dus gisterochtend met een Up volgeladen met looms en banden naar Barneveld. En ik heb genoten. We hadden goede aanloop bij onze stand, waar niet alleen bandweven was vertegenwoordigd, maar ook ply-split braiding (Marijk Dekkers voor de kenners) en kumihimo. En ik merk elke keer weer hoe leuk ik het vind om de technieken te laten zien en met anderen erover te praten. Ik gun mezelf nauwelijks tijd om zelf rond te kijken of te lunchen, laat staan een lezing te volgen. Grappig vond ik de veelvoorkomende opmerking “o, ik heb thuis ook al jaren die kaartjes liggen, maar heb er nog nooit wat mee gedaan” en de dame van 86 die helemaal verheugd was dat er een Facebook-groep was, want met youtube kwam ze er niet goed uit.

IMG_3972In de momenten dat het wat rustiger was, heb ik natuurlijk zelf de markt afgestruind. Er is eerlijk gezegd niet heel veel voor bandwevers. Er zijn maar weinig inkle looms te vinden en qua garen zijn er voor bandwevers alleen de wat duurdere merken te krijgen. Maar ja, daarvoor had ik gespaard. En mijn geluk kon helemaal niet meer op toen ik tussen alle “gewone” weefboeken wel de boeken van Adele Cahlander vond.

Al met al kwam ik om 17.15u helemaal enthousiast thuis; zelfs 30 minuten file had geen enkele invloed op mijn humeur. Of, zoals mijn moeder appte: “Je stuitert haast mijn iPhone uit”. Ik kan niet wachten om verder te gaan met weven en me in de boeken te verdiepen. Wat jammer toch dat ik een full time baan heb 😉

Foto’s: Ria Hendrika

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *