En toen was de Bandweefdag weer voorbij…

Na een aantal weken van voorbereiding was het vandaag zover: de Bandweefdag in Barneveld! En dat iedereen er erg veel zin in had, bleek wel uit het feit dat het een half uur van tevoren een drukte van belang was. 29 deelneemsters (waarom nooit mannen?) verdeelden zich over 6 workshops en om 13.00 uur was iedereen hard aan het werk.

Zo’n middag is gewoon om meerdere redenen heel erg leuk. Ten eerste zie je de mensen uit de Facebookgroep nu ook eens live. En het is duidelijk dat je allemaal dezelfde hobby deelt; er is meteen een klik en gespreksstof genoeg. Nooit geweten dat je zo lang over draadjes kunt praten… Daarnaast vind ik het als ‘juf’ altijd een erg leuk moment als je de kwartjes gaat horen vallen “o, werkt het zo!”. En waar ik zelf altijd heel veel van opsteek zijn de kleurkeuzes die mensen maken. Je kiest zelf, onbewust, toch steeds dezelfde kleuren uit. Maar anderen maken heel andere combinaties die ook heel mooi zijn, maar waar je zelf nooit opgekomen was. En opeens heb je met hetzelfde patroon een compleet andere band.

Vier uur later waren er heel wat krokbragd-lieveheersbeestjes gemaakt, verschenen er diverse pick-up-regenbogen, hadden 8 inkle looms hun vuurdoop gehad (waarvan helaas er 1 het niet overleefde) en waren de kaartjes helemaal draaierig en de juffen niet minder 😉 Gezien de reacties was de dag erg geslaagd: mijn Facebook-tijdlijn loopt vol met enthousiaste berichten en vele foto’s.

En nu zit ik thuis met de benen omhoog achter de buis. Maar anders dan vorig jaar zeg ik nu niet “nooit meer”. Nee, wat mij betreft is er volgend jaar gewoon weer een Bandweefdag.

Foto-credits: Ali en Marieke

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *