En toen waren het er 10!

In de TWIST van afgelopen voorjaar stond een oproep om deel te nemen aan de Sample Exchange. Je krijgt een opdracht en dan moet je 10 samples van een band van 15 cm maken en die insturen. De inzendingen worden gepubliceerd en volgens mij krijg je als deelnemer ook weer samples van anderen toegestuurd.

kaart en fair isle patroon
links: kaartweefpatroon, rechts Fair Isle Patroon. 

Dit jaar durfde ik het voor het eerst aan om mee te doen, zeker toen de deadline werd uitgesteld en ik in mijn vakantie eraan kon werken. De opdracht was om een band te maken in double faced techniek met een patroon gebaseerd op een andere textiele werkvorm. Struinend op internet vond ik de Fair Isle Sampler II van Wieke van Keulen en patroondeel 7 leek mij wel geschikt voor kaartweven. Na het tekenen van een paar varianten heb ik ervoor gekozen om op papier hetzelfde patroon te houden, maar in tegenstelling tot Fair Isle te kiezen voor een uitvoering met heel strakke lijnen.

IMG_3461En toen nog weven: 10 bandjes van 15cm met telkens 2 cm ertussen was toch een ketting van 2.5 meter. Dat werd doorpezen om alles nog voor 1 september in Amerika te krijgen. En het patroon moest ook nog netjes uitgewerkt worden…. Maar het is gelukt! De 10 bandjes gingen nog bijna sneller dan het netjes uitwerken van het patroon (behalve het bandje waar ik een enorme fout in maakte en een uur lang aan het terugweven ben geweest). En nu is alles op de post; ik ben heel benieuwd wat er gaat komen!

Verwijzingen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *