Dag Sinterklaas, Hallo Kerst!

Als je zoals ik bent opgegroeid in een heus Sinterklaasgezin, denk je nog niet aan Kerst voordat de Sint vertrokken is. Maar met de goedheiligman weer hoog en droog in Spanje en een laag sneeuw in de tuin, houdt niets me meer tegen om me, ook op weefgebied, op Kerst te storten.

krokbragdkerstEen simpele manier, maar met mooi resultaat, is om een plain weave band gewoon op te spannen in rood, groen, wit, zilver en/ of goud. Maar leuker is het om patroontjes te verwerken. Aukje Harwig postte in oktober al foto’s van kerstmannetjes in Krokbragd en liet ons keuren welk mutsje en welke oogjes het beste waren. Het “winnende” patroon is hier te downloaden met als bonus ook nog een patroon voor kerstbomen.

rendieren_liaMaar ook met kaartweven kun je los op Kerst. Er zijn redelijk wat patronen te vinden met kerstmotieven waarbij je, na goed inrijgen, alleen maar vier keer vooruit en vier keer achteruit hoeft te draaien . Als je de randen netjes wilt houden, moet je de randkaarten alleen vooruit draaien, maar dat haalt wel het tempo eruit …. Lia Tamminga maakte op deze manier een band met rendieren en ik toverde een besneeuwd dennenbos tevoorschijn.

keperkerstWil je nog wat verder, dan kun je aan de slag met een hoofdstuk uit het nieuwe boek van Claudia Wollny: een kerstband in keper met sterren, kerstbomen en voor de liefhebber ook een heuse ijsbeer. Maar voor deze band is het wel verstandig om rond Sinterklaas te beginnen, wil je Kerst van datzelfde jaar nog halen 😉

Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Vandaar een oproepje: heb je een leuke kerstband, stuur m naar mij of tag mij in je Facebook-post. Dan maak ik met Kerst een mooie gallery op deze pagina.

dennenbomenVerwijzingen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *